Bu eğlenceli aile çizgi filmi zamanının ötesindeydi. Ancak günümüze geldiğimizde teknoloji artık hayal edilen öngörülerin de ötesinde.
Fütüristik aile çizgi filmi Jetgiller 1962 yılında gösterime girdi. 100 yıl gelecekte, 2062 yılında geçiyordu. Şu anda yolun yarısından fazlasını geçmiş durumdayız, ancak şaşırtıcı bir şekilde çizgi filmde öngörülen teknolojilerin birçoğu halihazırda gerçeğe dönüşmüş durumda, bazıları ise hızla olgunlaşıyor.
1962’de öngörülenlerin çoğunu şimdiden gerçekleştirmeyi nasıl başardığımızı düşünmek, dijital teknolojilerin değişim hızı hakkında ilginç bir ders. Bu hızın giderek arttığını bildiğimize göre, 2062 yılı geldiğinde ne kadar ilerlemiş olacağımızı hayal edin!
Görüntülü aramalar
Yukarıdaki resimde Jane ve George’u video aracılığıyla sohbet ederken görüyoruz. Bu teknoloji yıllardır yaygın olarak kullanılıyor.
Robotik süpürgeler
Jane’in cihazına dokunarak bir şeye “süpürme” emri verdiğini de yıllarca çizgi filmin içinde izlemiş ve keşke bu teknoloji gerçek olsa diye imrenmiştik. Ve şimdi? Birçok kişi evinde robot süpürgelerinin rahatlığını yaşıyor.
Tablet bilgisayarlar
İlk görselde Jane’in kullandığı alet bir tablet bilgisayar cihazına çok benziyor, değil mi?
Robot ev yardımcısı
Robot Hizmetçi Rosie’nin muadilleri, YellRobot’un burada gördüğümüz modeli gibi giderek artan sayıda stilde satışa sunuluyor.
Uçan Arabalar
Görünüşe göre, çok yakında onlar da hayatımızda olacak!
Akıllı Saatler
Bir zamanlar Jetgiller izlerken “acaba gerçek olur mu?” diye düşünürdük. Şimdi akıllı saatler bir çok farklı özelliği ile uzun süredir hayatımıza girmiş olan bir teknoloji.
Dronlar
Elroy en az bir bölümde drone benzeri bir oyuncağı uçururken görülebilir. Elbette, Dronlar birkaç yıldır gerçek oldu.
Hologramlar
Birileri bunu 1962’de düşünmüş ve biz de şimdi yapıyoruz.
3D baskılı yiyecekler
Aşağıdaki resimde Jetgiller’in oturup fütüristik yiyecek yapma makineleri aracılığıyla hangi yiyeceklerin sihirli bir şekilde “basılacağını” seçtiklerini görüyoruz. Bana 3D baskı gibi geldi. Evet, Jetgiller benzeri bir gelişmeyle NASA Astronotları Artık Uzayda 3D Baskı Pizza Yapabilecek.
“PillCam (Kapsül Endoskopi) “
Görünüşe göre bu da artık hayatımızda yer alan sağlık görüntüleme yöntemi.
Jetpacks
Aşağıda Elroy’u fütüristik Jetpack’iyle uçarken görüyoruz. Ve artık bunu da yapabiliyoruz.
Düz Ekran Televizyonlar
Yine uzun zamandır kullandığımız bir teknoloji.
Jetgiller, belki de bir çoğumuzun doğduğu yıldan önce gösterime giren, geleceğe hayal gücü açısından zengin bir bakıştı. Onların öngördüğü dünyada yaşamak oldukça çılgınca!